Sfeervolle shutters uw shutterdealer - alles over shutters
 • Verkooppunten
 • Openingstijden
 • Doe-het-zelf-shutters
 • Shutters Superaanbieding
 • Prijslijst shutters
 • Contact
 • Shutters België
 • duitsland

  by charmingshutters

  Alles over shutters

  Shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen die u met de hand kunt bedienen. U kunt de luiken helemaal openen zodat elk straaltje zonlicht binnenvalt. Voor de meer subtiele lichteffecten laat u de luiken dicht en zet u de lamellen in de gewenste stand. Shutters zijn sfeervol, functioneel en gemakkelijk in onderhoud. Sfeervolle Shutters levert u een kwaliteitsproduct van het merk Charming Shutters, waar u jarenlang van kunt genieten.

  10 redenen om voor Sfeervolle Shutters te kiezen:

   1. Onze shutters zijn vervaardigd uit het beste linden hout;
   2. Verbindingen worden met een meubelverbinding uitgevoerd;
   3. De lamellen van de shutters worden kwartiers gezaagd om kromtrekken te voorkomen;
   4. De shutters worden in zeven lagen gespoten met eerste klas meubellak;
   5. Charming Shutters lamellen zijn vleugelvormig wat zorgt voor optimale sluiting;
   6. De lamellen zijn eenvoudig te verwijderen d.m.v. veerstiftjes (horloge systeem);
   7. Scharnieren in hoogste kwaliteit uitgevoerd;
   8. Clearview in de meest nette uitvoering (waardoor tilterstokje niet aanwezig is);
   9. P-wood (pvc) toepassing voor vochtige ruimtes;
  10. Veilig kopen: 3 jaar garantie.

  Levertijd van onze shutters

  Wij bieden u een korte levertijd. Waar u elders 3 maanden of langer moet wachten, kunt u bij ons direct de shutters binnen één dag afhalen (dit geldt alleen voor doe-het-zelf shutters). De levertijd van onze maatwerk shutters bedraagt minimaal 8 werkweken maar kan door drukte oplopen tot 14 werkweken. Informeer bij uw bestelling over de recente levertijd. Om deze levertijd te overbruggen, bieden wij u een tijdelijke raamdecoratie aan.

  basswood shutters

  Materiaal van de shutters

  Sfeervolle shutters zijn vervaardigd uit lindehout (ook wel basswood genoemd). Deze houtsoort heeft een mooie structuur, is licht van gewicht en laat zich goed verwerken. De shutters zijn perfect afgelakt en vochtbestendig. Dus ook in badkamers kunnen ze zonder problemen worden geplaatst, mits er goed geventileerd wordt. Wij bieden voor deze ruimtes onze speciale p-wood shutters aan.

  De houten shutters dragen daar bovendien bij aan een goede akoestiek en warme uitstraling. Meer informatie over deze p-wood shutters vind u op onze producten pagina.

  kwartiersgezaagd

  Lamelmaten

  De lamelmaten van onze shutters verschillen per materiaal en zijn allemaal kwartiersgezaagd om rondtrekken te voorkomen. (zie afbeelding)

   


  shutter lamellen doorkijk

  Houten lamellen: 115mm, 89mm, 63mm en 47 mm (van links naar rechts)
  PVC (p-wood) lamellen: 63 mm en 89 mm.

   

   

   

  shutter lamelkleuren

  Shutter kleuren


  De shutters van Sfeervolle Shutters zijn in 20 lak kleuren, 13 beitskleuren en overige kleuren zijn mogelijk uit de RAL-collectie.
  De kleuren worden gespoten met NC-lak. Deze lak is kwalitatief de beste lak die voor shutters worden gebruikt en maximale verkleuring tegen gaan.
  De lak is afkomstig van werelds beste verffabrikanten, namelijk:ga naar website

  Shutter bescherming

  Naast de kwalitatieve NC-lak maken wij ook gebruik van 'Protection Shield'. Dit vuilafstotend middel zorgt ervoor dat er minder stof naar uw shutters trekt en de kleurpigmenten zich binden waardoor de kleurintensiteit voller en warmer oogt. Vanaf 1 januari 2013 passen wij dit middel op al onze shutters toe.

   

  scharnieren voor uw shutters

  Scharnieren


  Wij hebben twee soorten scharnieren. De opdekscharnieren zijn zichtbaar en de inbouwscharnieren zijn verwerkt in de zijstijlen waardoor deze niet te zien zijn aan de buitenkant. De opdekscharnieren zijn verkrijgbaar in 8 kleuren (enkel voor maatwerk). De inbouwscharnieren in chroom en messing.

   

  tilter voor het bedienen van shutters

  Tilter


  De tilter is de naam van het bedieningsstokje van onze shutters. Met dit stokje zet u de shutters in uw gewenste stand. Deze tilter is bevestigd aan de lamellen en daardoor zichbaar aan de voorkant van de shutter.
  cts systeem voor tilter

  CTS systeem

  Het CTS systeem staat voor een tilter die je eenvoudig en snel van de shutterpanelen af kan klikken. Op die manier is schoonhouden van de shutters makkelijker, daarnaast staat het tilterstokje altijd in het midden en valt deze niet naar links of rechts en is het tilterstokje stabieler. Tilterklikjes leverbaar in 2 kleuren; zwart en wit.

  cts systeem voor tilter cts systeem voor tilter

   

   

   
  shutter clearview

  Clearview


  Wij bieden u tevens ClearView aan (zie afbeelding). Dit betekend dat de tilter verwerkt zit in de shutter aan de achterzijde. Het is ook mogelijk om de tilter in te zijstijlen te laten verwerken waardoor de tilter niet zichbaar is in het geheel, deze optie noemen wij de verborgen tilter.


  Bij PVC (p-wood) lamellen is de verborgen tilter alleen mogelijk bij een lamelbreedte van 89 mm. Bij houten lamellen kan deze optie verwerkt worden in de lamelbreedtes 63 mm en 89 mm.

  interieur shutters voor elke vormen

  Toepassing

  Shutters zijn bij uitstek geschikt voor serres, erkers en ramen met afwijkende vormen en maten. Ze kunnen geheel passend gemaakt worden voor onder meer ronde-, schuine- of getoogde ramen. De bijzondere vorm van het raam blijft op deze manier zichtbaar en het licht wordt toch geweerd. Ook bij draaikiepramen kunnen de shutters prima op of voor het raam worden gemonteerd.

   

  veiligheid shutters

  Veiligheid shutters

  Shutters die afsluitbaar zijn door middel van een slot zodat het mogelijk is om ook 's nachts met een gerust hart de ramen open te kunnen zetten, terwijl uw veiligheidsshutters gesloten zijn. De lamellen (louvres) blijven wel beweegbaar maar het shutterpaneel is gesloten. Let op: deze shutter is alleen toepasbaar indien gekozen wordt voor een omlijsting (zie afbeelding).

   

  shutters monteren

  Montage


  Wij komen kosteloos voor u de shutters inmeten. Shutters worden voor u op maat gemaakt, een muur is namelijk nooit helemaal recht. Zelfs niet in een nieuwbouwhuis zijn de muren altijd helemaal recht, daarom worden shutters eerst bij u nauwkeurig ingemeten. Shutters kunnen op het kozijn, tussen de muren of op de muren geplaatst worden.

  In overleg bepalen we welke montage vorm het meest geschikt is voor u. Zo bent u er zeker van dat we de beste oplossing kiezen en dat uw shutters perfect passen.

  Meten en monteren zijn bij ons in de prijs inbegrepen.

  Onze Doe-het-zelf shutters kunt u binnen één dag ophalen.